Aktuelt

1/6 2021: Vedrørende telefonkonsultationer.

 

Under Corona-pandemien, har Danske Regioner givet mulighed for at klinikken har kunne afvikle konsultationer via telefon, for at nedbringe smitterisikoen ved kontaktspredning.

 

Denne mulighed har Danske Regioner valgt at afvikle fra 1/6 juni 2021, hvilket betyder at konsultationer igen vil være ved fremmøde i klinikken som udgangspunkt.

 

Dette er beklageligt, da mange patienter har været rigtig glade for denne alternative måde at ”gå til lægen på”.

 

Vi beklager den øgede logistik og udfordring dette vil betyde, men ser frem til at se Jer i klinikken.

Teststeder for COVID-19 i Gentofte Kommune:

PCR-test i Byens Hus

Du kan få taget en PCR-test for COVID-19 i Byens Hus, Hellerupvej 24, 2900 Hellerup. Teststedet ligger tæt på Hellerup Station, hvor der er gode bus- og togforbindelser.

Åbningstider:

  • Åbent mandag – søndag kl. 15.30-21.00.
  • Fra og med den 10. maj: Tirsdag, torsdag, søndag kl. 8-13.45. Mandag, onsdag, fredag, lørdag kl. 15.30-21.00.

Husk tidsbestilling via coronaprover.dk

Fra den 10. maj øges kapaciteten fra ca. 550 til ca. 800 daglige tests.

Testen foretages ved en podning fra svælget. Testsvar foreligger typisk inden for 24 timer. Husk sundhedskort. Test af børn under 15 år kræver forældrenes samtykke.

Kviktest i Gentoftehallen

Du kan få taget en kviktest for COVID-19 i Gentoftehallen, Ved Stadion 14, 2820 Gentofte. Ingen tidsbestilling. Der er gode parkeringsforhold i området. Bemærk, at kviktest kun tilbydes personer, der er fyldt 6 år.

Åbningstider:

  • Alle ugens dage kl. 8-20.

Testen foretages ved en næsepodning og testsvar foreligger efter ca. 15 minutter. Husk sundhedskort.

Find testcenter via kort

Se på kortet, hvor du kan finde testcentre til både PCR-test og hurtigtest.

Du kan også se et samlet overblik over faste og mobile teststeder på Region Hovedstadens hjemmeside.

Mindst én om ugen

Sundhedsmyndighederne opfordrer alle der omgås andre end deres egen husstand til at lade sig teste for COVID-19 mindst én gang om ugen. Det gælder fx personer, der møder fysisk på arbejde eller personer, der mødes med venner eller andre, der ikke er en del af den nærmeste husstand. I forbindelse med den gradvise genåbning af samfundet kan der være grupper, der opfordres til at lade sig teste hyppigere.

Læs mere om COVID-19 og coronatest på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Regler og vejledning for brug af coronapas

Der nu kommet et site på coronasmitte.dk om coronapasset.

Læs om coronapasset og hvordan du bruger det på myndighedernes hjemmeside coronasmitte.dk

For borgere, som ikke kan anvende det digitale coronapas, gælder følgende:

– Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinepas) direkte via fysisk post. Fra den 9. april vil borgere, der allerede er færdigvaccineret modtage passet, og der vil løbende blive sendt ud til ikke-digitale borgere i takt med, at de færdigvaccineres. Herudover etableres der hurtigst muligt en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan få mulighed for at bestille et printet vaccinationspas.

 

 

20/2-2021: ”Hvornår skal du vaccineres mod COVID-19?

Alle får tilbud om at blive vaccineret mod COVID-19 – senest ved udgangen af juni.

For at fordele vaccinedoserne har Sundhedsstyrelsen lavet forskellige målgrupper og en rækkefølge. Dem kan du se her https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19/Maalgrupper-for-vaccination

Lige nu vaccineres gruppe 5, der er udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.

Langt de fleste i denne gruppe vil ifølge Sundhedsstyrelsen have et forløb på sygehuset, og vil blive indkaldt til vaccination via sygehuset.

Ganske få patienter tilhører ifølge Sundhedsstyrelsen denne gruppe UDEN at have et forløb på sygehus. I disse tilfælde er det den praktiserende læge, der vurderer, hvilke af patienterne der tilhører denne gruppe.

Som patient eller pårørende skal du ikke gøre noget.

Vi finder vores patienter dels ud fra vores kendskab til vores sygeste patienter, dels ud fra de registreringer vi har omkring bl.a. medicin og diagnoser.

Du behøver ikke henvende dig til klinikken for at gøre opmærksom på din sygdom.

Vi kontakter de få patienter direkte for at informere om tilbuddet om vaccination.

Vi har stor forståelse for, at mange af vores patienter er bekymrede for at få COVID-19, og ønsker, at vi henviser dem til tidlig vaccination.

Men vi håber også på jeres forståelse for, at vi som læger er forpligtede til at følge Sundhedsstyrelsens udmeldinger og prioritere i henhold til deres retningslinjer.

Med venlig hilsen

Christine Hilmand

28/10-2020: Aftalebogen igen åben.

Du kan nu igen selv gå ind og bestille tider på aftalebogen. Husk dog at du skal kontakte klinikken telefonisk før din tid, hvis du har feber, er forkølet eller har hoste.

Der er fortsat lukket for “åben konsultation”

 

9/9-2020: Fortsat lukket for åben konsultation

Grundet Coronapandemien er det fortsat ikke muligt at komme i “åben konsultation”. Klinikken skal kontaktes telefonisk før ALLE henvendelser. Du må ikke møde op i klinikken uden aftalt tid.

 

15/6-2020: Gratis pneumokokvaccine til borgere over 65 år

Ring og få en tid til vaccination.

Sundhedsstyrelsen orienterer om, at man fra dags dato tilbyder gratis pneumokokvaccine til borgere over 65.

 

Formålet med den gratis vaccine er at forsøge at beskytte personer i særlig risiko under COVID-19 epidemien mod at blive ramt af andre infektionssygdomme under epidemien.

 

Læs hele nyheden på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

25/5-2020: Ventetid ved telefonen.

Da tidsbestilling kun kan foretages telefonisk og da der ikke er “drop-in” til blodprøver eller åben konsultation grundet Corona-pandemien må der forventes lidt ekstra ventetid ved telefonen. Vi beklager og håber på tålmodighed.

 

1/4-2020: NY SEKRETÆR:

Klinikken har fået ny sekretær d. 1. April 2020:

Helle Dalsgaard Sørensen.

Vi håber I vil tage godt imod hende.

 

1/1-2020: Der er lukket for patienttilgang

 

4/3-2019: Ny velkomstskærm

Klinikken har fået ny velkomstskærm. Ved ankomst til klinikken bedes sundhedskortet kørt igennem ved velkomstskærmen lige til venstre for døren. Hvis du ikke har en tid kontakt venligst sekretæren.

 

30/10-2018: Udmelding fra Sundhedsstyrelsen vedrørende lægemidlet Hydrochlorthiazid

Obs se venligst nedenfor pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen. Hvis du får medicin med hydrochlorthiazid bedes du tale med lægen ved næste kontakt til denne.

Lille øget risiko for visse typer hudkræft ved brug af lægemidlet hydrochlor­thiazid

Oprettet 30. oktober 2018

Det er solens skadelige stråler, der fremkalder kræften, men det er sandsynligt, at medicinen over tid kan gøre huden lidt mere følsom for denne stråling. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere, som er i behandling med hydrochlorthiazid, taler med deres læge fx næste gang, de skal have en ny recept, om de skal have ændret deres medicin.

Hydrochlorthiazid er et vanddrivende og blodtrykssænkende lægemiddel, som ofte tages sammen med andre lægemidler, der sænker blodtrykket, i en kombinationstablet.

Omkring 258.000 danskere er i behandling med et lægemiddel, der indeholder hydrochlorthiazid.

”I Sundhedsstyrelsen anbefaler vi, at borgere som er i behandling med hydrochlorthiazid taler med deres læge, om de skal have ændret deres medicin. Det kan fx være næste gang, man skal have fornyet recept eller ved næste blodtrykskontrol. Det er vigtigt, at man som borger ikke bare selv stopper med at tage sin medicin, men i stedet taler med sin læge”, siger farmaceut Simon Tarp, Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingen kommer på baggrund af en ny vurdering fra bivirkningskomiteen under det europæiske medicinagentur (EMA). På baggrund af blandt andet dansk forskning vurderer komiteen, at lægemidlet hydrochlorthiazid giver en lille øget risiko for især hudkræftformen pladecellekræft. Denne form for hudkræft er for langt de fleste ikke farlig, når blot den behandles i tide.

”Men hvis man har lagt mærke til hudforandringer, fx en hvidlig knude eller et sår, der ikke vil hele, eller hvis man tidligere har haft hudkræft og er i behandling med hydrochlorthiazid, kan det være en god idé at bestille en tid hos lægen”, siger farmaceut Simon Tarp, Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har lavet en liste over alle lægemidler som indeholder hydrochlorthiazid. Er man i tvivl om ens medicin indeholder hydrochlorthiazid, kan man med fordel kontakte sit apotek.

Sundhedsstyrelsens information om hydrochlorthiazid og kræft i huden

Sundhedsstyrelsens liste over lægemidler med hydrochlorthiazid

Lægemiddelstyrelsens information om hydrochlorthiazid