Aktuelt

1/10-2021: Influenzavaccination af børn

Børn i alderen 2-6 år tilbydes vaccination mod influenza

Børn 2-6 år kan gratis blive vaccineret fra oktober til midt januar.

Små børn kan blive rigtig syge med influenza. Og selv om de fleste børn heldigvis ikke bliver så alvorligt syge af influenza, at det kræver indlæggelse, giver influenza hvert år mange sygedage blandt børnene og deres pårørende. Fordi vi står i en særlig situation i år, hvor epidemien med COVID-19 stadig er i gang, er det ekstra vigtigt at forebygge al den sygdom, vi kan.

Se mere info på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Vi har modtaget vaccinerne – kontakt klinikken for tid.

 

1/9-2021: Vedrørende tidsbestilling ved akut sygdom. Information fra Sundhedsstyrelsen

HUSKER DU MUNDBIND OG TEST FOR COVID-19, NÅR DU SKAL TIL LÆGEN?
Det er blevet efterår, og det betyder, at flere borgere kontakter deres læge med feber og luftvejssymptomer. Det er symptomer, der kan skyldes COVID-19, men det kan også skyldes andre luftvejsinfektioner som influenza eller RS-virus.
Du kan stadig gå til lægen, hvis du har luftvejssymptomer, men vi opfordrer til, at du bærer mundbind, og at du bliver testet, hvis du har symptomer på eller mistanke om, at du kunne være smittet med COVID-19.

 

Teststeder for COVID-19 i Gentofte Kommune:

PCR-testcenter i Gentoftehallen

Du finder PCR-testcenteret i Gentoftehallen på adressen: Ved Stadion 14, 2800 Gentofte.

Det er testcenteret, som hidtil har ligget i Byens Hus, der nu er flyttet over i Gentoftehallen.

Åbningstider:

  • Tirsdag, torsdag, søndag kl. 8-13.45.
  • Mandag, onsdag, fredag, lørdag kl. 15.30-21.00.

Ingen tidsbestilling. Der er gode parkeringsforhold i området.

Testen foretages ved en podning fra svælget. Testsvar foreligger typisk inden for 24 timer. Husk sundhedskort. Test af børn under 15 år kræver forældrenes samtykke.

 

9/9-2020: Fortsat lukket for åben konsultation

Grundet Coronapandemien er det fortsat ikke muligt at komme i “åben konsultation”. Klinikken skal kontaktes telefonisk før ALLE henvendelser. Du må ikke møde op i klinikken uden aftalt tid.

 

15/6-2020: Gratis pneumokokvaccine til borgere over 65 år

Ring og få en tid til vaccination.

Sundhedsstyrelsen orienterer om, at man fra dags dato tilbyder gratis pneumokokvaccine til borgere over 65.

 

Formålet med den gratis vaccine er at forsøge at beskytte personer i særlig risiko under COVID-19 epidemien mod at blive ramt af andre infektionssygdomme under epidemien.

 

Læs hele nyheden på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

1/4-2020: NY SEKRETÆR:

Klinikken har fået ny sekretær d. 1. April 2020:

Helle Dalsgaard Sørensen.

Vi håber I vil tage godt imod hende.

 

1/1-2020: Der er lukket for patienttilgang

 

4/3-2019: Ny velkomstskærm

Klinikken har fået ny velkomstskærm. Ved ankomst til klinikken bedes sundhedskortet kørt igennem ved velkomstskærmen lige til venstre for døren. Hvis du ikke har en tid kontakt venligst sekretæren.

 

30/10-2018: Udmelding fra Sundhedsstyrelsen vedrørende lægemidlet Hydrochlorthiazid

Obs se venligst nedenfor pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen. Hvis du får medicin med hydrochlorthiazid bedes du tale med lægen ved næste kontakt til denne.

Lille øget risiko for visse typer hudkræft ved brug af lægemidlet hydrochlor­thiazid

Oprettet 30. oktober 2018

Det er solens skadelige stråler, der fremkalder kræften, men det er sandsynligt, at medicinen over tid kan gøre huden lidt mere følsom for denne stråling. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere, som er i behandling med hydrochlorthiazid, taler med deres læge fx næste gang, de skal have en ny recept, om de skal have ændret deres medicin.

Hydrochlorthiazid er et vanddrivende og blodtrykssænkende lægemiddel, som ofte tages sammen med andre lægemidler, der sænker blodtrykket, i en kombinationstablet.

Omkring 258.000 danskere er i behandling med et lægemiddel, der indeholder hydrochlorthiazid.

”I Sundhedsstyrelsen anbefaler vi, at borgere som er i behandling med hydrochlorthiazid taler med deres læge, om de skal have ændret deres medicin. Det kan fx være næste gang, man skal have fornyet recept eller ved næste blodtrykskontrol. Det er vigtigt, at man som borger ikke bare selv stopper med at tage sin medicin, men i stedet taler med sin læge”, siger farmaceut Simon Tarp, Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingen kommer på baggrund af en ny vurdering fra bivirkningskomiteen under det europæiske medicinagentur (EMA). På baggrund af blandt andet dansk forskning vurderer komiteen, at lægemidlet hydrochlorthiazid giver en lille øget risiko for især hudkræftformen pladecellekræft. Denne form for hudkræft er for langt de fleste ikke farlig, når blot den behandles i tide.

”Men hvis man har lagt mærke til hudforandringer, fx en hvidlig knude eller et sår, der ikke vil hele, eller hvis man tidligere har haft hudkræft og er i behandling med hydrochlorthiazid, kan det være en god idé at bestille en tid hos lægen”, siger farmaceut Simon Tarp, Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har lavet en liste over alle lægemidler som indeholder hydrochlorthiazid. Er man i tvivl om ens medicin indeholder hydrochlorthiazid, kan man med fordel kontakte sit apotek.

Sundhedsstyrelsens information om hydrochlorthiazid og kræft i huden

Sundhedsstyrelsens liste over lægemidler med hydrochlorthiazid

Lægemiddelstyrelsens information om hydrochlorthiazid